miercuri, noiembrie 07, 2007

Prietenii mei geniali.

Paradox admirabil.
Cum să vorbeşti cu atâta prospeţime despre
absenţa inspiraţiei?
Ne arată Trestie.

În curând cred că voi da anunţ în ziar:
“Pierdut inspiraţie. Rog cine o găseşte să o ducă
la fiare vechi sau reciclare.
Caut altă inspiraţie care să aibă următoarea calitate:
să mă inspire şi nu să mă expire”.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Da, ai dreptate, eu scriu acum un reportaj despre... concertul de aseara din Tudor(Iasi) cu tine, voi, si... imi caut creativitatea intre doua pachete de tigari...daca as fi o cirtita poate as sapa in drumul catre inspiratie... te salut. ada.

Aky spunea...

Sa aduci rod pentru cei din jur chiar si atrunci cand esti (sau, mai bine spus, te crezi) neroditor, asta da reusita. O pot face doar Oamenii Frumosi. Stiu cativa.. initialele lor virtuale sunt T, V, P, K, D, C...

Aky spunea...

Am uitat un Y si un V, cel putin.

trestie spunea...

Maestre, nu pot decat sa spun din suflet Spasiba! si sa-ti reamintesc ca prietenii seamana intre ei. Mai ales in privinta genialitatii :)
Akisor, ce consonanta ai fost azi :)

verbiaj. spunea...

Aky, ai uitat de A.

Trestie, mai ai si alti prieteni geniali? Te invidiez... :)

Aky spunea...

Asa e, scuzati.
Io amu ce sa zic.. sper ca sunt printre prietenii, macar cei mai mici, ai Trestiei.. desi, daca criteriul e genialitatea.. n-am. Nici macar muschi n-am, decat gonflabili.

Trestie mladie, o spune si bunul prieten Paleologu: doar cu vocale nu putem trai. Consoanele, cele care "con-suna", care suna muzicaliceste impreuna, sunt cele care dau sens. Iar consoanele (+ vocala:)) enumerate de mine sunt un prilej de bucurie. Sincer.

Aky spunea...

Aky in fericire.. am vazut "Rncontres" asta seara, cu un amic agatat intamplator din ale sale (asta dupa ce am practicat putina shopping therapy, inclusiv , cu ultimii gologani, pe la Kilipirim.. Doamne, cate ispite! Revin in w.end). Dupa care am cinat cu bruschete naturale si vin ca sangele plin de iubire visat de Kolonel.

In fine, spectacolul e igiena mentala si rasfat sufletesc. Daca doreste gazda, as povesti candva unul din pasajele din piesa (desi cuvintele rapesc mult din farmesc), cel care m-a fericit cel mai tare. In atmosfera de alt leat al Lipscanilor, la Rapsodia impregnata de frumusetea creata de
Puric si ai sai ucenici vrajitori, spectacolul e un deliciu, o trufanda de savurat bob cu bob, cu sufletul deschis, zambitor, dez-ridat, si reintors la cele simple si frumoase.

verbiaj. spunea...

aky, te rog. aky, te implor! povesteste-mi pe mail scena si o voi pune ca insemnare independenta, in cap de pagina. rencontres merita! nu uita! cu diacritice :))

Aky spunea...

Uof, stuchite-ar norocu si pica-ti-ar gainatzu de porumbel de 10 ori pe umeri.. ca nu poci sa te refuz. Fie.. aman placerile fierbinti ale dusului si patul care ma priveste ademenitor si incerc.

Aky spunea...

Daca Trestia, cae si-a inchis blogul, din orice motiv ar fi, va afla din mai multe surse ca e mai multi care o citesc cu mare, sincera placere, carora le face uneori ziua ceva mai frumoasa cu ce produce ea, poate va cugeta ca e mizantropic sa lase aceste biete suflete fara de scrierile ei faine, si va reveni sub vreo alta forma, ca pasarea Phoenix.