sâmbătă, octombrie 31, 2009

Întoarcerea poetului invizibil risipitor.

Într-o tăcere absolut exemplară, poetul invizibil risipitor scria versuri în interiorul becurilor halogen de 13 waţi din marile lanţuri de magazine. Şi apoi dispărea, încercând, nu fără succes, să se facă nevăzut.

Am aflat întâmplător de existenţa lui atunci când mi-am montat un bec la dulăpiorul de la baie şi lumina mi-a împroşcat pereţii cu poezie. Şi tocmai zugrăvisem.

Poetul risipitor se numea aşa pentru că avea în buzunar fişicuri mari de poezie prin care plătea diverse servicii.

La frizerie a fost întrebat: câţi ani ai
cât îmi daţi
25
mai puneţi
28
mai puneţi
30
da
dacă aveai mai mult te luam de bărbat
sunt însurat
asta nu prea contează.
tinerei frizeriţe de 45 de ani, care mirosea a parizer şi alcool, îi plăcea să tundă poeţi invizibili.

Cu picături de păr proaspete pe ceafă, dânsul s-a refugiat într-o cafenea. Aici a lăsat bacşiş două rânduri pe un şerveţel.

Cea mai vizibilă hibă a sa era una singură. Poetul risipitor avea idei mari, pe care nu ştia să le pună în practică şi le lăsa aşa.

Au râs de el şi l-au internat în Partidul Invizibil Mare când a încercat să convingă comisia că înghesuiala indecisă a tălpilor şi limbilor din pasajul de la Unirii seamănă mai degrabă cu trapul alintat al unei turme de căprioare.



Mew - Introducind Palace Players


PS. Am observat (nu fără stupoare) că albumul danezilor de la Mew, „No More Stories" poate bate cu 2-0 (lejer, în deplasare în Islanda), la fel de intensul „Með suð í eyrum við spilum endalaust" al metafizicilor (cu fizicuri de invidiat) de la Sigur Rós.

15 comentarii:

Liviu Drugă spunea...

Perfect, pentru gustul meu. Chiar asa! Mai departe?... :)

Unknown spunea...

respecte invizibile(sau indivizibile).

pantacruel spunea...

excelenta ideea unor pereti de camera zugraviti in versuri. un alt dormitor ar putea fi pictat cu replici celebre din filme. o idee pt urmatoarea mea casa. aia de pe lumea cealalata :)

f tari danezii tai. chiar acum ascult albumul

alexedi spunea...

panta, zi la verbi sa iti trimita si efterklangu ala.
cat despre mew vs sigur, desigur ma aflu mai mult in dezacord decat in acord.
adica fara un alt rock rafinat si bine produs se mai poate trai, da fara piesele 1, 2, Festival, 6 si Ara Batur nu prea vad cum. cat despre intregul "body of work", nu mai discutam :)

da chiar mai, de ce nu avem si noi unu nouazeci si zero colaci? bune gene au si astia.
(misto post, si vad ca am melitza de dimineata)

Rareș spunea...

Poveștile invizibile despre viața transparentă sunt superbe. Poeții invizibili sunt superbi.

verbiaj. spunea...

Liviu, mulţumesc! Şi pentru numeroasele citări pe twitter. Şi ţie şi lui pushthebutton.

dede, te înscrii în trend. respectele sunt cu adevărat nişte rarităţi invizibile în ţărişoara asta a noastră.

panta, nu mai bine îl dai pe tarantino cu capul de pereţii dormitorului tău şi din dârele lui de sânge scrii un scenariu?

alex, adevărat, nu pot trăi fără piesele enumerate de tine, dar la mew nu pot trăi fără tot albumul. Toata opera Sigur e imbatabila, asta asa e. Pierd ei un meci, dar castiga apoi tot campionatul.

rareş, poetul invizibil era acolo, când incredibila alunecare în moarte a domnului p s-a produs. deci ai un martor cheie, depinde de tine sa stii sa-l tragi de limba.

Liviu Drugă spunea...

Voi fi mereu, in primele randuri, la show-urile "demente". Si cand nu pot sa aplaud, dau din "enter" pe twitter :)

Zvârluga. Zvârluga Bond spunea...

A se păstra pe timp nelimitat, hiba – vizibilă!!!

Înghesuiala indecisă a tălpilor şi limbilor din pasajul de la Unirii seamănă cu trapul alintat al unei turme de căprioare. Comisia aia, în ce ţarc trăieşte?

Cât despre albumul danezilor, te rog să te ocupi cum bine o faci tu, de obicei, îndeosebi săptămânal, încât să pot da şi eu, pronosticul.

alexedi spunea...

re: mew - piesa preferata: she spider. album: frengers. daca nu e la domnu, trimit urgent, da imi inchipui ca e la fonoteca :)

Anonim spunea...

dam, amestecu de spirt + parizel e afrodiziac pt mine [deci simt cum ma trece'o erectie]. mai ales cand il emana o doamna bine, la 45+

holicica spunea...

Aşa se explică versurile de pe tălpile mele, după ce’am călcat pe bec. Şi versurile luate la purtare odată cu nasul, după ce’am suflat în şerveţel.
M’am speriat: m’am culcat albă şi m’am trezit dintr’o dată cu toată pielea versificată. M’am liniştit când am citit pe buze autograful autorului:)

Darael spunea...

Si eu am zugravit recent. O sa se umple si peretele meu de versuri ?

Anonim spunea...

Perciunii, drepti sau ii aranjati dvs acasa din lama?

verbiaj. spunea...

holi, trebuia sa-ti dai cu lotiune antiversuri, cu factor ridicat de protectie. imi pare rau, dar produsele noastre sunt foarte puternice si pot provoca leziuni eterne.

darael, versurile sunt lavabile, se duc la o simpla aplicare de apa calduta.

febrigen, perciunii drepti, nu foarte scurt, pierdut la spate. spaga generoasa.

verbiaj. spunea...

strelnikov, dupa 45+ s-ar putea sa mananci parizer cu viagra, deci bucura-te cat inca esti tanar de mezelurile naturale.