A mai început un an.

Şi nu ne-a mai rămas decât să aşteptăm, din nou, primăvara.


18 predispoziţii la dialog.:

Zvârluga. Zvârluga Bond spunea...

Mulţumesc mult pentru Primăvara lui Einaudi în imaginile astea superbe.
Da. Şi eu aştept primăvara.

cinela spunea...

Pe vremea asta gri, imaginile astea imi par un soi de tortura pentru fanii primaverii. :)
La multi ani!

verbiaj. spunea...

La multi ani si ne lasam torturati de multe primaveri de-acum inainte.

helios spunea...

deoarece azi am mincarimi sub limba nu pot sa nu spun ca acea gargarita este paralizata. adica nu se misca cu miscarea leaganului-improvizatie. oare de ce? pentru ca este ne-vie. oare simona mai are gargarita pe care i-am dat-o anul trecut ca sa-si prinda haina? sper ca esti bine fizic pentru a putea ataca venirea primaverii in forta.

helios spunea...

deoarece azi am mincarimi sub limba nu pot sa nu spun ca acea gargarita este paralizata. adica nu se misca cu miscarea leaganului-improvizatie. oare de ce? pentru ca este ne-vie. oare simona mai are gargarita pe care i-am dat-o anul trecut ca sa-si prinda haina? sper ca esti bine fizic pentru a putea ataca venirea primaverii in forta.

cinela spunea...

@Helios
Eu cred ca buburuza e paralizata de placerea balansului. Isi va relua zborul cind elongatia va fi maxima :)

helios spunea...

&t cinela: placerea paralizeaza? si ce altceva mai face placerea? poti sa calculezi cind balansul leaganului ajunge anul acesta la elongatia maxima ca sa nu pierdem manifestarea "placerii" la buburuza?

cinela spunea...

@helios
Chiar crezi ca am raspuns la toate intrebarile? :)
Fara placere, fie ea si superficiala, am duce o existenta ne-vie. Nu am avea nici o motivatie sa ne mai trezim a 2-a zi.
E dificil de calculat amplitudinea, sint prea multe variabile.

helios spunea...

& cinela: prin placere intelegi de fapt bucurie? Oda placerii sau "Oda bucuriei"? Placerea este o stare derutanta pentru cognitie. Exemplificare: atitudine fata de o haina: 1. imi place in sensul de "ma atrage", 2. imi place, dar nu mi se potriveste (tot atractie catre o trasatura personala contradictorie 3. imi place pentru ca in selful meu profund imi da o stare de "potrivire" intre mine si acest obiect. Cred ca aici ar trebui sa ne concentram atentia in viitor. Ce "vede" creierul in profunzime dar nu ne spune intr-un mod inteligibil pentru marea majoritate dintre noi.
Cred ca asa unii nu ar "visa" prea mult prin parcuri si nu si-ar inchipui fericirea ca o tinjire catre ceva ci si-ar folosi propriul timp biologic pentru intelegerea selfului. Daca tinjirea catre nefericire este mai mare decit tinjirea catre fericire atunci nu le ramine decit sa-si perfectioneze trairea nefericirii.

cinela spunea...

@helios : frumos.
Daca intram si pe teritoriul nefericirii, ma tem ca discutia s-ar putea prelungi pina la primavara. :) Nefericirea presupune mai multa introspectie decit placerea sau bucuria.

Bineinteles ca placerea nu se intersecteaza mereu cu bucuria. As zice ca placerea tine mai mult de cele 5 simturi fizice, pe cind bucuria e rezultatul mai complex al procesarii unor emotii. Placerea poate fi controlata/provocata, bucuria e mai mult spontana. Placerea poate fi insotita de nefericire, bucuria nu.

Mi se pare ca exemplul cu haina e potrivit pentru a ilustra unele din cauzele nefericirii. Simtim lipsa unei haine, cind o gasim nu ne-o putem permite, cind ne-o permitem nu ni se potriveste. In mod simplist, nefericirea se rezuma la faptul ca nu esti multumit cu ceea ce ai.

Perfectionism in nefericire? E greu sa atingi performanta celor care sint din nascare nefericiti, dar cu putin “noroc” si straduinta e posibil. :)

helios spunea...

@cinela: da, ma tem ca unele stari mentale, inclusiv afecte, ni le explicam diferit. totusi atrage atentia relatia pe care o faci intre performanta si o stare afectiva (fericire/nefericire). placerea este o capcana. modelul tristetii/melancoliei universale a fost inlocuit in sec XVII cu modelul fericirii. este o himera teoretica.

helios spunea...

pentru verbiaj: esti un om bun. intotdeauna am crezut asta.

Rares spunea...

și cât mai așteptăm?!?

Romanii au talent spunea...

Sunteti interesati de un schimb de link cu
romaniiautalentro.blogspot.com
astept un comm la o postare sau prin formularul contact
Va multumesc!

Anonim spunea...

foarte trist. sa dispari cu totul de pe net! totusi pritenii te apreciaza pentru ca desi absentezi de 3 luni nu te-au sters din memorie....

verbiaj. spunea...

N-am disparut de pe net, prietenii stiu unde sa ma gaseasca in fiecare zi. Doar ca n-am mai scris, sunt prea ocupat sa citesc bloguri mult mai inspirate, iar cand o sa simt nevoia, o sa revin. Multumesc pentru ganduri.

innuenda spunea...

Simți ceva? :))

(Verbi, mi-e dor de tine. Așa să știi!)

Casti de copiat spunea...

Superbe poze,chiar imi era dor de primavara.

Copyright © 2008 - verbiaj. - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template