joi, martie 25, 2010

Gogoşi pentru urechile flămânde.

Bărbatul se insinuă lângă masă, ţinându-şi foamea de mână ca pe o fetiţă de trei ani.

- Mai aveţi nevoie de dragostea asta?
- Nu, poţi s-o iei.
- Mulţumesc.

Bărbatul se aplecă în farfurie şi începu să radă inegal toate resturile de dragoste. Înmuie un copănel de dragoste în sosul de usturoi şi îl duse la gură. Era atât de bun!

În timp ce mesteca, se gândea la toţi oamenii ăştia care stau prin fastfuduri ca nişte manechine în vitrine, care muşcă un pic din dragostea aia unsuroasă, aruncă ciozvârta la întâmplare în farfurie şi se scobesc apoi între dinţi, fără să se gândească la eternitatea de mâine.

Ce oameni! Câtă risipă! îşi zise el, scobindu-se între dinţi cu limba lui tristă.

Copănelul meu de dragoste a fost, în ultima vreme, piesa asta.


16 comentarii:

helios spunea...

super combinatia dintre gogosi - aliment pentru tubul digestiv si gogosi-aliment pentru analizatorul auditiv. eroul tau obisnuieste sa manince gogosi in restaurantul unde merge si simona?
teoria behaviorista: dai un stimul si obtii un raspuns. nu dai niciun stimul - teoretic nu obtii niciun raspuns.

Anonim spunea...

mie asta-mi sună a cântec de despărţire.

Zvârluga. Zvârluga Bond spunea...

Aş vrea şi eu o bucăţică din copănel, dacă se poate tot cântecul.

verbiaj. spunea...

helios, nu stiu cine e simona.

rrimuna, s-ar putea sa ai dreptate :)

georgia, ti-l trimit cat ai zice peş

runbaby spunea...

I feel like sending a hug from the distance.

cinela spunea...

Dragostea-copanel are prea mult colesterol. Prefer dragostea-supa sau dragostea-tiramisu.

E interesant de aflat si cum de a ajuns eroul povestii sa manince "ramasitele" dragostei. Nu-l tin buzunarele sufletului sau e zgircit cu sentimentele?

Adi Vera spunea...

Ce consumator rafinat de dragoste! Pe care, de altfel, o condimentează şi cu usturoi, aşa, ca să se ţină relele departe...

helios spunea...

simona, cea cu buburuza lipita pe frunza de lipan din gradina inflorita! acum iti aduci aminte? dragostea-aliment? da, pare sa fie hrana completa pentru viata din zilele noastre. dar unde poti gasi "copanele" vii?

helios spunea...

panseu tibetan: nu pune multe lacate la usi pentru ca risti sa prinzi igrasie.

Tania spunea...

corect, fiecare cu copanelul sau de dragoste. foarte reusit fragmentul, mai ales al doilea paragraf. si muzica faina, multumesc!

helios spunea...

sfirsit de sec XIX: un artist s-a inchis o saptamina in camera si si-a lasat gindirea si imaginatia libere. si-a notat trairile. metoda a devenit o moda.la 100 de ani distanta o parte dintre noi reexperimenteaza aceasta metoda. metoda fara ipoteza de lucru nu are nicio valoare. atunci cind ai scris "barbatul isi tinea foamea de mina" si "copanelul meu de dragoste este aceasta melodie" te referi la acelasi om in carne si oase (sa zicem verbiaj!)dar dedublat cognitiv? ipoteza de lucru a fost ceva de genul:oamenii dedublati se hranesc cu copanele de dragoste sau copanelele de dragoste duc la dedublare? pentru ca nu este prea clar. insist pentru ca pare un subiect interesant, cel al dedublarii sufletului-mintii si recunosc ca nu m-am gindit niciodata ca aceasta stare poate fi atinsa asa de usor: consumati dragoste-copanel cu usturoi timp de trei ani si va multiplicati cit ati zice peste.

helios spunea...

panseu tibetan: 1. am auzit ca niste particule s-au accelerat pina cerul a capatat culoarea vazuta de matisse in vise. 2. laurentiu margalin - merita de vazut fotografiile lui. 3. se pare ca la vaslui se vede dimineata mult mai bine luceafarul catalin (unii spun ca-l si aud mai bine).4. Sarbatori fericite tuturor.

cinela spunea...

@helios, cit pe ce sa ma pacalesti ca esti doldora de panseuri tibetane. :) De fapt cred ca aici iti continui niste idei scrise in alta parte.
Deosebite fotografiile lui Laurentiu Margalin, as zice ca se apropie de operele de arta. Nu mi-au dat o stare de bine.

@Verbiaj si cititorilor sai: Sarbatori cu pace

Rareș spunea...

Să ne mai ţinem un pic foamea de mână.

helios spunea...

panseu tibetan pentru cinela: si tu era cit p-aci sa ma pacalesti ca ai putea fi cineland si scrii pe un alt blog diverse ...de la panseuri despre filme la panseuri pentru fotbal. apoi mi-am dat seama ca nu intentia ta si nici semnificatia atribuita de mine intentiei tale conteaza. conteaza faptul ca verbij ne lasa sa ne exprimam fara sa ne faca "morala". cinste lui verbiaj! parca l-am mai laudat cindva!

helios spunea...

panseu tibetan despre economistul transformat in scriitor de proza scurta: Domnule Scriitor: v-a parut rau de banii platiti pentru psihologia muncii si ati compensat printr-o mica tableta literara? Un specialist v-ar fi facut un RMNf pentru a vedea unde dositi in creier economia - marketingul si literatura. S-ar putea sa nu mai aveti loc suficient si sa "scrieti" peste cunostintele economice, stiti Dvs cele legate de productivitatea muncii si beneficiul cu orice pret.