sâmbătă, ianuarie 30, 2010

Un clip la care m-am uitat azi de cinci ori.

13 comentarii:

helios spunea...

interesant/a Domnul/Doamna/Lucrul Cinela la capitolul comentarii. Va suparati daca va rog ca sa-mi furnizati gratis un detaliu marunt: in ce carte a Domnului KV si la ce pagina se gaseste referinta la Stan si Bran?
Numere romane/arabe vechi - impartiri, calcule, evaluari, etc, etc
Am auzit ca sunetul circula mai repede prin apa asa ca Domnule Verbiaj cred ca ti-ai imbunatati performantele profesionale daca ti-ai face transplant de branhii...A fost o mica gluma. Cu drag

runbaby spunea...

lovely :)

cinela spunea...

Dle Helios, nu ma supar, dar nu prea va pot ajuta. Sau e un test ca sa vedeti cit de Funnegutiana sint? :))
KV e primul scriitor care m-a facut sa imi notez chestiile care mi-au placut din cartile lui, mai putin notitele bibliografice :)
Totusi vad ca linga citatele in cauza am notat "Un om fara de tara".
Ca or fi toate de acolo, ca le-am adunat din mai multe carti KV, nu mai stiu.
Va descurcati dvs.

helios spunea...

Oh Domnule/Doamna Cinela - mi s-a parut ca dialogul pe care l-ati redactat zilele trecute se voia o "reproducere fidela" din maestrul autor.
un prieten imi vorbea anul trecut de coincidentia si coincidentia opositorum
Dvs credeti in coincidente?

Anonim spunea...

"KV e primul scriitor care m-a facut sa imi notez chestiile care mi-au placut din cartile lui".

WOW. Chiar nu te-a impresionat nimic pana la KV incat sa notezi ce-ai citit? :)

cinela spunea...

@Helios, glumele care v-au "marcat" :)) sint adaptari dupa niste reflectii ale lui KV. In carte nu exista in forma "EA si EL" ; pur si simplu m-am prins in jocul lui Verbiaj.
coincidentia oppositorum ? Habar n-aveam ca asa ii zice. Prietenul meu, Google, m-a lamurit. Interesant concept, l-am mai intilnit cu varii ocazii.
Nu stiu ce sa zic despre coincidente. In general, cred ca de cele mai multe ori sint provocate intr-un fel sau altul.
Pentru mine,insasi intrebarea dvs e o coincidenta. Sau nu? :))

cinela spunea...

@Domnule Colonel, am onoarea sa raportez :

Se pare ca nu. Formatia mea profesionala(initiala) nu m-a predispus la asa ceva.
O fi si o activitate care tine de maturizarea intelectuala :))

(pe loc repaus):
Pot sa va intreb si eu ceva? Ce ati inteles din clipul de la postarea asta, unde scriem verzi si uscate? :))

helios spunea...

pentru cinela: aseara la opera s-a jucat ana karenina. poate in curind vom vedea razboi si pace. ultima se mai numeste si coincidentia opositorum. asa si cu clipul. insa referinta DVS la Stan si Bran cred ca are legatura doar cu "coincidentia" - tocmai ii povestisem cu o zi inainte unei prietene cit de mult imi place stan si bran.

helios spunea...

Draga Verbiaj: tu il cunosti pe proaspatul regizor Mihai Ionescu? Ai vazut filmul lui "Uriasul"?

Anonim spunea...

draga chinela

eu am o pasiune pentru numele (pseudonime) persoanelor cu care stau de vorba virtual. in sensul in care, din respect, le scriu corect. altfel spus, le scriu asa cum le scriu eu insisi, ca doar sunt numele lor. asta ar fi primul aspect, pana la lamurirea caruia voi tasta si eu, din greseala, chinela.

cat priveste intrebarea ta, ma tem ca suficienta cu care ai adresat-o, cat si aerele pseudo-intelectoide care o insotesc ma pun in imposibilitatea de a-i oferi un raspuns.

nu prea obisnuiesc sa fiu scos la tabla, cu atat mai putin de necunoscuti pierduti prin fumuri groase. intrebarea mea era cat se poate de sincera, nu continea nici strop de ironie. dimpotriva, mi se pare absolut atipic ca cineva (care a citit cat de cat literatura universala) sa nu simta nevoia sa noteze pe'un colt de hartie un pasaj memorabil din romane infinit mai valoroase. am exprimat o curiozitate si nimic mai mult.

ok, chinela? mersi frumos.

cinela spunea...

Domnule Kolonel, departe de mine gindul de a-mi da "aere pseudo-intelectoide"(chiar ma interesa raspunsul) ; poate ati avut bunavointa de a observa intr-un comentariu anterior ca m-am autoironizat facind o referire la relatia dintre mine si Google. Ce mod mai drastic de "autoflagelare" a ego-ului propriu cunoasteti atunci cind ma situez la nivelul lui Vanghelie? :) Mai mult, recunosc ca nu citesc mai mult de 5-6 carti pe an, unele din ele de o calitate indoielnica. Ma incadrez la categoria "subculturnici".

Imi cer scuze ca v-am scris nickname-ul folosind neaosul C in loc de K. Mi s-a parut ca merge mai bine la "jocul de rol" facut in gluma, n-am avut o intentie de a va prejudicia. In plus, inca n-am ajuns sa fetisizez nick-urile din virtual. :)A avut dreptate cineva cind m-a sfatuit sa nu fac glume pe net cu necunoscutii. Simtul umorului are 1001 de fatzete. Daca nu nimeresti fatzeta potrivita, risti sa jignesti.

Inca o data imi cer scuze pt disconfortul intelectual pe care se pare ca vi l-am provocat.

chinela :)

diddle spunea...

important e sa traim, nu sa citim :D cand traiam f bine si mult, eu zau daca citeam 10 carti pe an. dar de-acum... asta mi-e soarta, sa notez in pat citate :D

hello Kolonele, nu te-am mai vazut de-o spinare de luni! sper ca esti bine >:D<

Anonim spunea...

Cinela

ma bucur ca m-ai inteles. scuzele se accepta. e minunat consensul.