sâmbătă, octombrie 10, 2009

Amorul omului invizibil.

Omul invizibil avea o pasiune pentru o femeie care nici măcar nu ştia că el există.

În fiecare seară, cam pe la ora asta, o aştepta să se întoarcă de la serviciu, mereu singură sub pasul ei moale, mereu răsuflând uşurată când răsucea cheia pe dinăuntrul sufletului ei cu două camere, confort 2.

Omul invizibil se strecura atent odată cu ea în încăperea scăldată într-o tăcere târzie. Îi evalua fiecare gest şi îi dădea nota zece pentru majoritatea mişcărilor ei neprevăzute. O privea cu o stângăcie miraculoasă şi îndrăgostită. Refuza s-o urmeze în dormitor, oferindu-i galant toate clipele de intimitate de care ea avea nevoie.

Omul invizibil iubea pudic şi desuet o femeie despre care ştia aproape totul. N-o văzuse niciodată goală, nu se furişase niciodată în preajma duşului, atunci când ea se simţea pregătită să dispară sub aburi.

Iubirea lui copilăroasă îi observa atent doar mersul prin casă. Mânca retrasă în faţa televizorului, citea adormind. Sforăitul ei dulce, prins în flagrant, era cu siguranţă inimitabil.

Uneori îşi ţinea răsuflarea atunci când ea trecea la o gură de aer departe de el.

Noaptea târziu o învelea discret şi pătrunzător, iar mâinile lui rătăceau pentru o clipă la doi centimetri de sufletul ei.

Dimineaţa respirau împreună aceeaşi cafea şi între buzele lor era o vagă distanţă. Apoi ea pleca la birou. Iar el rătăcea câteva ore pe străzi, aşteptând-o. Mai mânca un covrig, se mai uita în gol, la ceasul lui elveţian invizibil. Timpul obişnuia să treacă şi atunci, ca şi în alte zile, cu aceeaşi precizie diabolică de ceas elveţian invizibil.

Încă nu era noiembrie, dar...


Henri Salvador - Jardin d'hiver

14 comentarii:

Darael spunea...

E plin de neprevazut omul invizibil. La fel ca tot ce este invizibil in jurul nostru.

O bere invizibila pentru el !

anadana spunea...

amor, iubire...ce-o fi, tot oarba e, daca omul asta nu-si da seama ca sufletul ei are 2 camere confort redus si le tine si pe alea sub cheie...

Unknown spunea...

bietul invizibil.

Rareș spunea...

Splendid text! Gura de aer m-a făcut să-mi opresc respiraţia.

innuenda spunea...

Pushthebutton, ne-o ținem amândoi?:)

Minunat,verbi. Cred că stai bine în sufletul tău, confort 1 sporit.

Scoți niște chestii atât de mișto din tine, încât mă întreb uneori, dacă nu cumva ești vreun scriitor celebru, vreun bătrânel hârșit voluptuos prin viață, care cunoscând deja toate secretele sufletului de femeie, lesne îl prinde în colivia lui meșteșugită din cuvinte.

Pe mine, îți spun sincer, m-ai făcut din vorbe, Poetule!:)

verbiaj. spunea...

darael, omul invizibil apreciaza cele doua beri care s-au facut nevazute foarte repede inauntrul lui. de doua beri ziceai, nu?

ana, paradoxal, tipa e destul de usor de cucerit, dupa cum se va vedea in episoadele viitoare.

dede, ce-ai cu saracul om lasa-l in plata dumnezeului sau vizibil.

rares, eu cred ca de la melodie ti se trage, ti-o fi placut prea mult, altfel nu pot traduce gura de aer care te-a muscat de piept.

innu, eu sunt convins ca sunt mult mai putin celebru decat tine. nu sunt un batranel, ci chiar un tinerel de 30 de ani caruia o frizerita de 45 i-a dat astazi vreo 25.

innuenda spunea...

Uff, m-am mai liniștit. Nu m-aș fi simțit în stare să fiu mai celebră decât unul de 25 căruia o frizeriță de 30 iar fi dat 45.:)))

Deci mai vreau să știu din când în când de omul invizibil. Mă bucur când ceea ce-mi place se anunță a fi cu ”va urma”.:)

verbiaj. spunea...

innu, tocmai astazi mi-am scris pe telefonul mobil, in metrou, o idee care suna cam asa: intoarcerea poetului risipitor (evident, invizibil). e despre un poet (evident, invizibil), care platea pentru diverse servicii cu diverse poeme facute pe loc. chiar si la frizerie. cum ti se pare, e de dezvoltat?

innuenda spunea...

Clar! Numai să nu plătească servicii sexuale cu poemele alea! Că le-ar irosi!:)))

verbiaj. spunea...

multumesc pentru observatie, o sa evit partea cu sexul, ca l-as lasa pe saracu om prea repede fara poezie. innu, comentariile tale reusesc intotdeauna sa ma surprinda.

innuenda spunea...

Deși...dacă mă gândesc mai bine, ar putea da peste o curtezană Poetul tău invizibil. Atunci poezia și-ar putea împleti picioarele cu ale sexului, într-o poeziție nemaiîntâlnită. Îmi închipui...:)

Papusa ruseasca spunea...

draga verbiaj, mie imi place si gradina de iarna a lui keren ann

verbiaj. spunea...

matrioshca, eu cred ca henri salvador si keren ann ar fi facut un duet formidabil.

Anonim spunea...

Este perfect. Multumesc.