sâmbătă, mai 30, 2009

O promenadă.

Pentru că ziua de azi este incorectă din punct de vedere meteorologic vă invit la o plimbare luminoasă prin Grădina Botanică.

Nu trebuie să daţi nici măcar cei 5 lei pe biletul întreg. Le spuneţi că veniţi din partea mea. Iar ei o să zică: din partea ăluia care a aţipit pe banca verde şi a visat în dungi? Insecta aia care ne-a polenizat cu privirea toată oastea de trandafiri?

Şi voi veţi răspunde: „Da, ăla. Şi acum, lăsaţi-ne să intrăm!"












foto & video © verbiaj.

23 de comentarii:

innuenda spunea...

Minunat,verbiaj! Mulțumesc pentru moment!

Întâi m-aș fi întins printre margarete și ierburi, cu ochii pe cer. Apoi aș fi băgat fața între trandafirii aceia de un roșu feciorelnic. (absolut superbi sunt trandafirii când sunt lăsați să trăiască prinși de rădăcinile lor; urăsc trandafirii comerciali, ”cu tije lungi”.

Dacă e să-mi aducă cineva flori, eu vreau să fie așa: o floarea soarelui în mijloc, vreo două-trei crenguțe de măceș, niște iriși, ceva maci dacă se poate (de pildă, dacă ați luat-o spre mare pe drumul de la Slobozia, și ați oprit la minunatele câmpuri cu maci ce-ți vin până la brâu), neapărat garofițe parfumate, vreo 2-3 margarete, așa, cât să mai îmblânzească tumultul de culori.:)
Dar și mai bine, mă duceți undeva unde să mă pot bucura de ele și fără să le curm viața.:)

Filmulețul mi-a amintit de soirs. La soirs am văzut un home video din ăsta, filmat în primăvară, într-o pădure, cu ciocănitori and stuff:))

verbiaj. spunea...

ma bucur, innu, ca ti-a placut. mi-a placut si mie buchetul tau ideal, cred ca ai fi o tiganca minunata. cum ti-ai intitula pravalia de flori? apropo de soirs, lucrurile pe care le face el sunt prea rafinate ca sa fie comparate cu ale mele. ceea ce fac eu cu aparatul meu care nu suporta prea multa lumina si clipeste des si amorteste este o mica impostura pedepsita prea bland de voi.

innuenda spunea...

Prăvălia de flori?...”La miresmerie”:)

În rest...ești modest!

Anonim spunea...

superb. de ce gradina botanica? de ce nuferi si trandafiri?

Anonim spunea...

da, mi-a placut si vasile tomazian. am aflat ca a existat si un regizor jean mihail. tu de fapt cine esti?

verbiaj. spunea...

la miresmerie, ce simpatic.

anonim, eu sunt alexandru papadopol, tu cine esti.

Anonim spunea...

incintata de cunostinta. reiterez intrebarile: de ce gradina botanica? de ce nuferi si trandafiri? eu sunt un anonim exilat in timp. din aceasta cauza nu conteaza numele.

Anonim spunea...

ah, am aflat ca nu esti alexandru papadopol actorul. cica el e nascut in aprilie si tu in mai. oare care alexandru papadopol esti? am avut un profesor de biofizica cu numele acesta sau unul asemanator.

Alina Zaharia spunea...

Ştim cine a filmat,dar cine a cântat? E ceva între Yann Thiersen şi Michael Nyman - asta pentru că doar pe ei îi ştiu:p
Verbiajteca prinde contur şi chiar nou folder în i-pod:)

verbiaj. spunea...

Ludovico Einaudi.

ma bucur ca ti-a placut muzica.

Anonim spunea...

intr-un loc sacru (in fine, unde ti-ai dobindit intrarea pe merit)ai ratat stejarul galbui pe fond verde tare, cei doi pini brate in brate de pe malul lacului si stancutele vigilente

anadana spunea...

incorecta si ziua de azi(.d.p.d.v.meteo, bineinteles)...am cerut voie in gradina celui adormit pe banca, visand in dungi...ah, mi-au spus cei de-acolo,s-a topit deja in lumina, ametit de sunete,in zbaterea albului nufar...am vrut sa verific.nu minteau.ia, uite,a iesit putin soarele!

domnisoaraT spunea...

Raman la promenada in gradina ta, pentru ca in timpul plimbarii mele m-a plouat. Cel mai mult cu ganduri. Si mi se scurgeau pe chip si imi era mila de ele ca se preling si-ajung pe jos si calc pe ele. Si-asa plouata am incercat pe urma sa visez in dungi, dar mi-au ramas in minte doar stelele verzi din batalia cu universul (nu trebuia sa ma lansez in asa ceva, dar a devenit o adevarata problema universul asta).
Si pentru ca nu-mi plac anonimii, am renuntat la a fi o anonima nevenetiana

Anonim spunea...

se pare ca anonim constituie un stimul pentru domnisoara T. eu credeam ca tu verbiaj este un stimul pentru anonimul nevenetian alias domnisoara T. ii sugerez domnisoarei T sa se transforme intr-o rata salbatica si sa zboare in cercuri cit mai inalte si mai largi deasupra gradinii botanice. acest zbor paralel cu ea insasi ii va reda tandretea pierduta in luptele cu gigantii universului (sau titani?)

domnisoaraT spunea...

Stimulii nu-s de gasit nici in anonim, nici in verbiaj, ci doar in domnisoaraT. Cat despre zbor, l-am testat candva, deasupra unui cuib de cuci, dar am vazut imbulzeala intr-un colt, se vindeau personalitati. M-am cam speriat si am renuntat la zbor.

Anonim spunea...

pai explicatia este simpla. problema de cunoastere. unde ai gasit cuib de cuci autentic? urmeaza problema de logica. "m-am cam speriat si am renuntat la zbor". incearca ca rata salbatica. da rezultate!

Anonim spunea...

scuze pentru cacofonie. neintentionata. din cauza cimpurilor electrostatice lasate in urma de furtuna. debusolare totala, chiar si lingvistica! scuze din nou

Anonim spunea...

verbiaj te intreb pe tine: cum tu poti sa accepti tot ce scriem noi la tine pe blog iar altii se lasa curtati cu surle si trimbite (vreau sa spun aprobari)? daca tu faci o eroare astepti sa fii iertat pur si simplu sau faci demersuri pentru ispasirea pacatelor?

verbiaj. spunea...

anadana, nu recomand nimanui sa mearga la gradina botanica pe furtuna, s-ar putea sa ploua cu cactusi.

dra T, in sfarsit, te pot citi si eu in liniste

anonim, pe blogul meu puteti scrie da frau liber fanteziei, atata timp cat si eu fac asta. nu ar trebui sa fim incorsetati, dar nici sa batem prea mult campii, ca ne ratacim.

Anonim spunea...

ai dreptate cu batutul cimpilor si ratacirea. tu ce crezi daca: 1. domnisoara T spune ca nu-i plac anonimii desi anonimii nu au nimic cu domnisoara T; 2. care este probabilitatea ca domnisoara T sa asocieze zborul deasupra unui cuib de cuci cu "vinzarea personalitatilor"? 3. ce vrea domnisoara T? 4. vrea sa il gasim noi pe fred vasilescu viu si nevatamat?

verbiaj. spunea...

eu cred ca pe domnisoara T o vor obosi atatea intrebari.

Anonim spunea...

asa, pentru tine si ceilalti care-ti recomanda trasee pentru promenada: nu merita sa te opui evolutiei. eu am evoluat zburind spre mine insami. zborul paralel. a fost greu si foarte dureros. in rest ma bucur de gradina botanica. margelele de sticla s-au spart. mai tirziu iti vei da seama ca totul a fost in zadar. opreste-te pentru o clipa pe o banca in gardina botanica pentru a te odihni noi suntem acolo pe malul lacului. dar nu vrem sa ramii.

Anonim spunea...

domnisoara T este obosita deja.