vineri, mai 29, 2009

Am ajuns la apă de lemn.

Nu credea s-o mai audă spunând, după 22 de ani de căsnicie, aceste cuvinte lichide: „Jean, sunt udă!“
Se repezi învârtoşat spre sufragerie şi o găsi îmbibată, plutind printre bibelouri-peşti, mileuri vintage şi amintiri. Se îneca.
„Viorica!“
„Jean! Get me out of here!“ mai apucă ea să spună.

Înainte să intre în apă, Jean îşi scoase papucii şi maieul. Viorica îl aştepta cu gândul la o respiraţie gură la gură ca la carte. Îşi aminti, totuşi, că nu aveau cărţi în casă, dar Jean ştia să pupe cu limba. O pupase în urmă cu cinci ani, într-o noapte, la un botez, când o confundase cu alta, dar acum se pare că nu prea era cazul.

În timp ce aştepta să fie salvată, gândul că Jean ar putea s-o sărute salvator mai că o şi plictisi de moarte. Şi totuşi, iubea viaţa, aşa că încercă să facă vreo cinci secunde pluta, până se lovi cu capul de calorifer şi aţipi inertă. Jean îşi dădu seama că n-o mai iubeşte, şi, pe când înota pe deasupra covorului, se gândi să n-o mai găsească, din greşeală, s-o lase acolo şi, la naiba, să-şi refacă viaţa.

Cu toate astea, pentru că lui Jean îi stătea în fire una să zică şi alta să facă, o ajunse din urmă pe sub apă şi o trase spre lustră.

Cam asta s-a întâmplat în ficţiune, care nu e deloc departe de realitate. Chiar am auzit că unii de la 4 s-au trezit inundaţi, nu conform normelor europene, de sus în jos, ci de jos în sus, ca în discurile cu Vasile Tomazian.

Pentru că pe blogul meu fac ce vreau, dau timpul înapoi cu vreo săptămână, până în clipa în care mă văd mergând cu maşina la serviciu, pe bulevardul Chişinău, cartier Pantelimon. Tot atunci îmi atrage atenţia o nălucă de apă. Şi, cum am aparatul foto la mine, trag imediat pe dreapta, traversez în fugă tot bulevardul şi imortalizez chixul apanova.

Rar mi-a fost dat să văd aşa ceva. Adică, ce exagerez aici? Niciodată n-am văzut aşa ceva.









foto & video © verbiaj.

11 comentarii:

pantacruel spunea...

pai vad c-ati prins si curcubeu!
io m-am sesizat din oficiu ca in zona erea mai multi amatori de senzatii tari ca sfarcul.
pacat ca n-a iesit din arteziana si-o alina plugaru c-o scoica-n gura s-alta 'ntre bucutze :) pardon!

domn' verbiaj,
in piesa de mai sus e vorba de jean gabin si viorica bucur? sau asta e cu actori de la craiova si clejani? :D

Indelible Bonobo spunea...

si? ti-ai spalat masina gratis? puteai sa torni si-o reclama de ciunga "fresh" :)

Anonim spunea...

super. mi-a placut ultima parte. din prima parte reiese ca barbatii sunt debili iar femeile decedate.

Unknown spunea...

Sper ca ai avut samponul la tine.

Anonim spunea...

apropos, in imagine apa curge de jos in sus dar se pare ca a ajuns mai sus de etajul 4. nu este o suprapunere exacta intre vis si realitate. o mica eroare. dar ce mai conteaza pe linga multele erori in care traim zilnic! tu verbiaj ar trebui sa te spovedesti mai des. esti un pacatos!

Anonim spunea...

oh, din ultimele date reiese ca tu verbiaj ai dat drumul la robinet. oh, oh, ce ti se va intimpla. dar am auzit ca ai niste prieteni sus-pusi care te vor ajuta sa "respiri" artificial.

verbiaj. spunea...

panta, este vorba despre jean valjean si veronica micle, cum de nu te-ai prins, te mai si lauzi ca ai citit multe filme.

zamo, eu n-am mai apucat, a venit ala cu citroenul c1 si mi-a ocupat locul. pe bune, un tip si-a parcat masina chiar sub jet.

anonim, partea de mijloc nu ti-a placut sau la tine nu exista cale de mijloc?

dede, doar atat iti zic: sampon urzica, fara balsam, cu miros de trandafir bulgaresc. am simtit de parca mi-as fi dat un F5 in cap.

Anonim spunea...

ce intelegi prin cale de mijloc/parte de mijloc in relatarea ta?

robin spunea...

Zi mersi ca a fost apa si nu petrol.
Chiar, daca s-ar descoperi petrol in mijlocul cartierului, ar fi evacuat si darimat?

verbiaj. spunea...

anonim, partea de mijloc e următoarea fraza: "Pentru că pe blogul meu fac ce vreau".

robin, cu siguranta, in cazul asta ar deveni la moda salbele si cocoseii de aur negru.

LZ spunea...

Aoleo! Ce-mi vad ochisorii?! Domnule, stimabile, foarte sincer, te invidiez. Pe plaiurile atat de mioritice nu ai timp sa te plictisesti. Tot timpul apare ceva nou. Inedit. Foarte personal. Ia sa ma mai uit odata!