miercuri, aprilie 22, 2009

Soarele a stat cu burta la mine.






De Paşti am făcut exces de primăvară, mi-am ciocnit ochii unul de altul prin grădină, m-am îmbolnăvit de florile mărului, m-am luat în gură cu o muşcată cam nedusă pe la biserică, nevastă-mea. La un moment dat, mă uit pe cer şi văd că soarele vrea să-mi spună ceva.
- Jupâne, zice, pot să stau şi eu la tine?
- Ce să faci?
- Păi ce am zis.
- Să stai la mine?
- Cam aşa ceva.
- Cum adică să stai la mine.
- Păi tu nu ştii că voi spuneţi câteodată: „Băi, ce n-aş face nimica acuma, doar aş sta la soare?“
- Da!
- Aşa zicem şi noi aici, între noi, despre oameni. Că am sta la un om. Eu aş vrea să stau la tine, dacă nu te deranjează. Aş sta întins, între tine şi umbra ta, ca să mai uit şi eu de necazuri. Sunt prost ca noaptea câteodată. Şi uneori, cu capul în nori.
- Bine, dacă te încălzeşte cu ceva, te las.
Şi a stat. O după amiază întreagă. N-o să uit niciodată cum a aţipit, lipit de mine, cu saliva curgându-i luminoasă din colţul gurii, cu visul lui alb topit pe la tâmple, cu sforăitul lui princiar, care a trezit din somn o buburuză.





foto & video © verbiaj.

13 comentarii:

Anonim spunea...

superb.

pantacruel spunea...

nota 10 verbiaj!
pentru regie, muzica si idee :)

verbiaj. spunea...

panta, si cum din emulatie nu a murit nimeni pana acum, astept reactia ta, sunt sigur ca va trebui sa scot din tolba nota 11 (cu minus), ca sa nu devii prea infumurat.

Anonim spunea...

desi am pus punct dupa superb nu ma pot abtine sa te rog sa scrii ceva si despre nyx. la fel de frumos. frumusetea gindirii....atrage. mult galben pe fundal albastru si alb. doar o pata mica rosie....

innuenda spunea...

Leagănul legat cu o frunză, buburuza aia care vrea să se dea în leagăn, băncuţa sub mărul înflorit, soarele adormit pe om, cu balele lui luminoase, clopotele bisericii...ce mai poţi spune la toată treaba asta?
Vorba lu' tata: "Cică să mai mori!":)

anadana spunea...

Zilele trecute iti doream,printre altele ,zambet in cuvinte...Iata, l-a(i)m obtinut.Sa te imbolnavesti de flori de mar, sa ai soarele la tine, sa te iei mereu in gura cu muscata si sa te dai in vant dupa gargarite - toate poarta parfumul verbiajului.Mie imi plac mult parfumurile de "marca" cu iz de pepene rosu bine-copt.

Aky spunea...

- Crengile grele de faramituri inflorite de Rai, padre... Cum adulmeci frumusetea cu ochii? Si cum potolesti foameade ea?

- Ninsoarea, primavara, e o urma de lacrima transformata in zambet. E ca un ceva pe care noi nu l-am putea intelege in lumina-i originara, si atunci ni se traduce sub chipul crengilor inflorite.

- Primavara asta, padre.. n-are rusine de oasele noastre inghetate, de sufletele inmarmurite in vreun ger. Si o face cu atata candoare si zambet.

- Invata sa citesti si alte semne. Cand vezi frumosul, si iti place pana la zambet, gandeste-te ca asta e doar un salut, care initiaza o conversatie.

- Si cum ma spal pe urechi, padre? Si ochii.. si daca n-am dictionar... sau daca inteleg gresit..

- Prin vorbele tacerilor tale poti intelege. “Lumea nici nu incepe dimineata, nici nu se sfarseste seara...”. Iar primavara asta, e un excelent prilej sa initiezi o conversatie.

Frumos, ca de obicei. Inflori-ti-ar urechile.

verbiaj. spunea...

anonim, sa nu mai pui niciodata punct dupa superb. rugamintea ta a fost ascultata, dar nu stiu daca ma voi tine de ea.

innu, am uitat de goneta cu bicicleta prin padure, ingamfarea lalelelor, ouale sparte si nemancate, revarsarea vezicii in aer liber si cate si mai cate.

anna, deocamdata vine timpul capsunelor si al cireselor. lubenita e inca un copil acum, astept sa mai creasca.

aky, bine ai revenit, mi-era dor de comentariile tale, de plimbarile tale lungi pe blogul meu.

Anonim spunea...

da, ziceam de nyx pentru ca daca analizam mai profund ce ai scris am putea vedea ca faci trimitere la noapte, oneiroi (vise), morpheus (somn), philates (visele bune, frumoase). Mai remarc: minunata metoda de inventariere a tot ce se spune despre helios si transpunerea "zicerilor" in sistemul geocentric (pamintul asimilat cu verbiaj). pe scurt: vorbesti de soare-noapte, caldura- frig (amortire, inertie), lumina si viata.

robin spunea...

Constat ca te pricepi de minune sa traiesti.

verbiaj. spunea...

anonim, inteligenta mea nu are puterea sa sara gardul in profunzimea ta.

robin, fac si eu ce pot.

Anonim spunea...

Ai semnal acolo? Sau trebuie sa lasi telefonul in copac pentru a nu se pierde reteaua?

Anonim spunea...

multumesc....