marți, iunie 17, 2008

Campionatul de praf.

Învăluit într-un praf ridicol şi vulgar, Euro 2008 mi se rupe între retine, mi se oportunează în răbufnirile palmelor strânse; pasele se succed prin vene, golul de aer din stomac loveşte-n plin, latul are ambiţii de şpiţ, macaroanele se închipuie spaghete, portocalele sunt nişte nuci greu de spart, săriţi, vin turcii!

În acelaşi timp,

în viaţa mea până deunăzi searbădă a început un campionat paralel, împopoţonat cu nervi, şpăgi şi vecini care nu rimează cu adjectivul "binevoitor". Este campionatul gresiei şi faianţei, faza ghetou, desfăşurat pe terenul cu iarbă gri-beton. De data asta joc acasă, după multe înfrângeri în deplasare.

În televizorul meu, care arată ca în poza de mai jos, am văzut echipe făcute praf la propriu. Tuşesc şi plâng metaforic, tuşesc.

PS. În ultimul instantaneu trebuia să fiinţeze un vas de WC. Nu mai e. L-am pierdut la pariuri.




7 comentarii:

Anonim spunea...

si eu am jucat pe vremuri la pariuri, dar cand era sa pierd WC-ul m-am oprit :) in schimb, perseveranta ta e de admirat.

verbiaj. spunea...

am jucat o singura data la pronosport si de atunci m-am lasat. eram prin liceu. cred ca daca perseveram atunci acuma eram bogat si imi faceam echipa mea nationala proprie de fotbal si eliminam romania in sferturi.

Anonim spunea...

si echipa s-ar fi numit verbia, nu? :)))?

pantacruel spunea...

bai, verbiaj,
tu vrei sa ne faci din vorbe.
pai vad ca matale te muti cu tot cu tv, wc si alte de ale gurii in austria sa vezi pe viu sferturile si ne vinzi noua gogosi ca au dat buzna zugravii prin sufragerie?

sa ne trimiti neaparat o poza cu dumneata hoinarind prin palatul schönbrunn si vreo doua de la galeriile belvedere.
si vezi sa nu fie vreo vedere trucata de la eforie :) ca anul trecut.

pantacruel spunea...

vezi ca m-am duplicat. din greseala. nu-i nimic. asa o sa ne duplicam diseara, sper, pe strazile bucurestiului (si nu numai) dupa marea victorie :)

verbiaj. spunea...

djer, mai bine sa vorbim pe teren... :)

panta, o sa ne triplicam, dupa 1-0 din seara asta. gol contra.

Anonim spunea...

Spor la treaba! Si la mine e un campionat de acelasi gen...