sâmbătă, ianuarie 12, 2008

Ne-o încăpea Raiul pe toţi?

Nu ştiu, întreb...

31 de comentarii:

alexedi spunea...

Unii zic ca ar trebui sa fim multiplu de 12(e drept, nu cunosc ultimul recensament) Altii merg si mai departe, pastrand diviziunea cu 12: 144.000. Dupa astia, avem o sansa de aproximativ 1:41666,6666666.... sa intram in rai in momentul asta. Poftim, ca sa vezi festa matematico-mistica :))

alexedi spunea...

mai precis, 1 la41,666666666666666666666666667. Fuai, acum vad cat este saptele de important, de fapt! Cifra sfanta, lumina de la capatul tunelului, pacea de 1000 de ani, Osana!

Iar acum sa punem de cafea.
O zi cat mai plina de arome,
Semnat: Lenny

Aky spunea...

Verbiaj, cu adevarat un Domn. Ce sa spun.. decat ca ma bucur sincer ca existi si ca scrii cum scrii.

Raiul are o oglindire pe pamant. E un fel de internet raiul asta pamanetsc, sustinut de servere care stau in unele suflete, tare calde si aromate si faine. Informatiile sunt transportate in retea pe aripi de ingeri duse de rasuflarea ingereasca; exista si virusi, dar is cat ii haul momente de suparare, innegurare, amareala, enervare. Dar exista mai multi antivirusi decat se pot inventa virusi.

Anonim spunea...

Mai, Verbiaj, acum vrei si in Rai. Pamantul, nu-ti ajunge?

Anonim spunea...

Vom ajunge toti in Rai? Ma indoiesc.

alexedi spunea...

erata: recensamant, nu recensament.

Aky spunea...

Cred ca depinde cum ne raportam si ce Alegem sa vedem.

Unii (indeobste declarati drept "naivi" si "nerealisti") cred ca in Rai vor ajunge tare multi, iar asta pentru ca acestia cred cu sinceritate in comorile de bunatate pe care le contin intransii ceilalti, le vad partile frumoase, au incredere mare in laturile angelice ale acestora si le vad frumusetea sufleteasca, dincolo de laturile nimicnic-umane.
"Hai Doamne, daca or fi atatia programati pentru Rai, nu mai treci si pe.. ? Si pe acesta, te rog, ca are suflet luminos.. hai Doamne si pe cestalalt, mai e loc, tu stii ca de fapt nu e asa coltos cum pare.. Si daca tot ai inscri atatia, te rog, si pe.."

Acestia sunt si cei care creeaza franturi de Rai aci pe pamant, prin vorba, atitudine, gand si fapta.

Din randurile acestora cred ca se trage Verbiaj, de aici si intrebarea lui.

De fapt, nu cred ca e intrebarea lui Verbiaj. Cred ca angelus-ul verbiajian, fara somn in miez de noapte (in timp de Verby sforaia de se scutura celebra verbiajiana burta) a cugetat aceasta.

Anonim spunea...

Eu ma gandeam strict la calea cea larga ce duce la moarte si la stramta cale, pe care incap foarte putini, ce duce la viata vesnica. Ma raportez la Biblie, desigur.

pantacruel spunea...

eu zic sa nu ne ingramadim.
sa o luam pe rand.
verbiaj,
vrei sa treci tu primul pragul? dar numai sa ne trimiti si noua asa cate un semn,
pe blog macar... vezi tu cum,
ca sa stim si noi daca ai ajuns cu bine.

si daca nu o fi sa fie,
ne vedem cu totii la cazane.
acolo e loc pentru toti... :)

verbiaj. spunea...

alex, dupa modul tau de a estima trecerea pragului raiului, doar matematicienii vor avea acces :). oricum, daca spui ca e posibil, atunci deja avem parte de vesti bune.

aky, raiul e mai aproape decat am putea crede, iti dai seama ce lista de prieteni ai avea in mess? pe alese! eu cu ingerul meu ne certam mereu pe calculator, cine sa stea in fata monitorului, ne pandim, cateodata scrie el, alteori eu mai zic vorbe care-mi mai fac pacate.

anonim, exista si rai pe pamant si pamant in rai, cred.

kolonele, pe calea stramta au loc numai sufletele largi, ai dreptate. e un paradox.

panta, pe tine, pe aky, pe kolo, pe alex, dede, yume si trestie, pe toti cand veti trece cu barca voastra alba peste marea neagra in care ma scufund eu intindeti o mana, poate reusesc sa ma agat si eu. si atunci ne vom vedea linistiti la un ceai dincolo de portile de aur.

trestie spunea...

verbiaj, tu habar nu ai ce paradox minunat ne-ai oferit aici... "pe calea stramta au loc numai sufletele largi".
eu zic ca nu-i bai daca ajungem sa ne inghesuim in Rai. o sa ne fie cald sufleteste (ca doar suflete suntem!) si o sa luminam Gradina ca niste licurici de o sa creasca numai aripi imprejur...

piatra fara nume spunea...

verbiaj, ai loc rezervat in barcuta. singura conditie e sa aduci mierea.
sa fie multa ca suntem darnici, :)

meplusmyself spunea...

Hai sa il recream dupa sufletul nostru si cu siguranta va fi loc :)

Aky spunea...

Aiai, Verby-Corleone, adevar grait-ai. Las cu bucurie ingerul sa scrie in locul meu, si sa vorbeasca, cand e cazul. O face mai cu frumusete.

Eu ziceam insa ca nu stiu daca ma calific pentru intrare, asa ca poate vand bilete la intrare, si cu banutii facem masa mare pentru toti boierii cei frumosi, ce zici?

Doamne feri, cum sa te scufunzi Don Verby?! printre multe altele, ai indatoriri spirituale năşeşti! nu-i voie, sar dupa matale, inot lopatand in stilul "brotac" si te trag de ciuf in barca, se poate?!

Oameni buni, dragilor, afara a coborat o participa de Rai! Privit ce splendori de ofera Cerul, dupa atatia ani in care n-am avut binecuvantarea zapezilor si a chiciurei! Spunea cineva azi ca are sentimentul ca Dumnezeu incearca sa ne mai ierte din pacate cu minunatiile pe care le-a asternut afara. Iesiti oameni buni maine si umpleti-va sufletele de franturi de Rai! Si apoi sunati sau intalniti oameni dragi si impartasiti cu ei asta.

MB spunea...

A mon avis, pare a fi destul loc pentru amatori...

alexedi spunea...

verbi, am senzatia ca se intampla ceva.
marea nu o sa plece niciodata si nici nu o sa isi schimbe culoarea odata ce aluneci/esti alunecat in ea. gustul nu dispare niciodata, niciodata. numa ca mai sunt undele pietre frumoase pe mal, o scoica sau un zambet.
eu acum trei ani am cazut in ea. m-am intrebat de ce as iesi, pentru ca oricum nu vedeam in jur decat apa aia neagra. dar uite ca din timp in timp te trezesti inconjurat de prieteni, de toti, si atunci stii ca merita sa tii macar nasul la suprafata. si, din cand in cand iesi din apa, si e bine.

alexedi spunea...

(a, si lenny e din filmul 'Pi', le avea cu numerele si cu D-zeu :))

alexedi spunea...

(si e o virgula in plus dupa un 'si')

mitica spunea...

Daca ar fi sa ne luam dupa unii, ar fi vreo noua ceruri (raiuri). Daca mai punem la socoteala si reincarnarea (aia scoasa din biblie acu' vreo mie de ani), mai dam o tura prin cer, ne expulzeaza pe pamant sa mai acumulam experienta, apoi mai tragem un conced' prin cer, poate si o avansare pe un nivel mai sus si tot asa, cu dus, cu-ntors, o sa fie ca locurile de parcare din Bucuresti: mai multe vara cand sunt oamenii plecati, ba pe la munte, ba pe la mare si mai putine-n octombrie, cand toti stau pe la gura sobei (sau la teava caloriferului).
Pai, daca Al De Sus ne-o facut, ne-o fi facut si locuri de "parcare" pentru eternitate, ca acolo sus nu cred ca merg lucrurile la fel de prost ca pe la noi, sa-nghesui blocuri unu-ntr-altu' si sa uiti de spatiile utilitare, nu? Sau arhitectii nostri au vreun job in timpul liber si pe-acolo?...

Unknown spunea...

eu zic ca daca facem cu randul, poate:))

Anonim spunea...

raiul e pe pamant verbiaj. enjoy as it lasts :)

OANA DESPA spunea...

Dar Raiul o incapea in noi toti?

Aky spunea...

In unii incape, cred. In altii nu e loc nici macar pentru o felie de nor. Iar asta pentru ca au ingramadit inauntru tot felul de mizerii si inutilitati care consuma spatiu si energie. Altfel, loc ar fi..

OANA DESPA spunea...

inseamna ca, din aceasta perspectiva, Raiul e prea mic. Eu nu cred asta si nici nu cred ca meritam asa ceva pentru ca suntem oameni si oricat de buni am fi, tot avem particele din noi virusate, particele in care Raiul nu are ce sa caute pentru ca s-ar murdari.

alexedi spunea...

pffft.

OANA DESPA spunea...

Si nici vreo onomatopee nu cred ca are loc in el. :)

Aky spunea...

Oamenii si limitarile lor murdaresc Raiul care ni s-a dat inlauntru, Oana.

Ba cred ca Raiul e plin de onomatopee. Altfel cum incape in el (cel putin in cel pamantesc) un Fritz? Mi se zice Fritz uneori, si mai nou Weasel, printre alte nume de scena. iar daca chiar nu se accepta onomatopee .. stau la usa sis vand bilete, si apoi facem masa mare cu toti boierii cei misto!

trestie spunea...

vad aici o naivitate dulce. :)
eu zic asa: in Rai nu se vorbeste.

OANA DESPA spunea...

Aky, te anunt pe aceasta cale cu regret ca postul de usier, sau taietor de bilete de la poarta raiului e putin ocupat si nu se obtine prin concurs. E un baiat acolo, pe numele lui, nu doar de scena, Sfantul Petru care nu cred ca ar fi incantat de intentiile tale.

In ceea ce priveste "FRITZ" sau "WEASEL" eu nu vad nimic onomatopeic in ele; recunosc insa - nu ma prea pricep la sunetele scoase de animale.

trestie, e bine macar ca avem voie sa ne exprimam in scris. as zice tot neonomatopeic.

va doresc o seara excelenta, doamnelor.

Anonim spunea...

Nu vreau rai. Nu vreau iad. Vreau ca, după, să fiu lăsat să mă odihnesc. Sau să zac, tot aia...

Anonim spunea...

Visatorilor (aproape toti comentatorii de pana aici), daca va dau un pumn de realitate ... va treziti? Sau ramaneti cu mintea-n raiul vostru cu gust de apa plata cu lamaie?