vineri, decembrie 21, 2007

Wishlist.

Puţină libertate
pasiune pentru tot felul de lucruri
o zi liberă, ca să mă liniştesc
un sens pentru greşelile mele
linişte, ca să mă aud
zâmbetul ei
un prieten care să mă ridice
o mamă care să mă aştepte
miros de cafea pe hol
să pot spune: "fiica mea, eşti fenomenală,
îmi aduci bucurie prin tot ceea ce faci".


Urma.

Wishlist for Christmas.
Panta, leapşă executată.

4 comentarii:

Anonim spunea...

stimele mele pentru melodie :)
mi-a placut tare wish-ul asta: "o mama care sa ma astepte"... (mi se pare ca i-am cam stricat frumusetea prin laudarismul meu, chiar si asa, sincer cum e. iertare.)
eu iti doresc doar atat (ca prea ti-ai dorit tu multe!): sa bifezi in fiecare an lista asta. e o lista ce nu va deveni niciodata anacronica (ptiu, ce cuvant!).

Aky spunea...

Pot sa copiez si eu lista, sa-i aduc adaugirile akyeene, si sa caut si eu indeplinirea ei?

Doar la duda asta voi a-ti spune ceva: "un sens pentru greşelile mele". Draga Domnule, asa sa-ti dea Mosul si Pruncul pe care il vesteste, sa gasesti acest "sens" - anume lectia pe care trebuie sa o invatam din fiecare sut in poponet, cadere, nereusita. Toate au un sens, orice Piatra poate fi folosita ca o Treapta de urcare in sus, Don Cor-Verby-Leone, chiar daca pe moment nu putem vedea asta si ne dam pumni peste urechi, noua sau altora.

Apropo, m-a fulgerat ideea ca Mos Craciun e o "afacere" din care oamenii asteapta sa primeasca lucruri fara sa le fi meritat, fara sa fi depus efort pentru ele, o sarbatoare a lui Moka in cantitati cat mai mari. Si totui Mosul vine la cei care au facut eforturi, care au dat de la ei, intr-o forma sau alta, Mosul RAS-Plateste, premiaza, teoretic (Mosul cel adevarat), nu incurajeaza puturosenia spirituala si parazitismul. In plus, el ar trebui sa starneasca in noi dorinta de a face, de a darui mai mult, o emulatie fertila de a darui inca si mai mult in jur decat pana acum. Nu doar in perioada Craciunului.

Treidegetico, Verby si ceilalti boieri frumosi-la-suflet, sa va incarcati de liniste, bunatate, generozitate, iertare si zambete calde zilele acestea. Si sa nu uitaM ca nu e o sarbatoare luculica a imbuibarii si excesului, ci nasterea unui Copilas care... Dar asta stiti deja, cred, dragi boieri :)

pantacruel spunea...

verbi,
ma asteptam la ceva frumos din partea ta. (ai ghinionul ca te stiu de multisor)
si tu...
si tu ne surprinzi (din nou) cu altceva si mai inalt si mai sublim decat o poezie,
traficantule de cuvinte potrivite :)

Aky spunea...

Ha! Deci uite inca o dovada ca pana la Verby Godfather nu mai e mult! Panta-Cozonac-cu-Mac, Verby e un mafiot de soi, al cuvintelor si gandurilor faine, nu un traficant de rand, Domnule! :) Aprobi pozitiv, desigur.

Ajun de Craciun cu liniste, bucurie si caldura pe dinauntru, boieri Dv.!