luni, iunie 18, 2007

E-Life.



Citesc pe un blog o frază care mă încântă
intercostal încât râd.

Cică ziarul Times de sâmbătă ar fi încercat să introducă
în vorbirea obişnuită o nouă expresie: E-Life.

În original, definiţia lor ar suna cam aşa:
E-Life - Inventing life events for your blog beacause
you've spent so long writing a blog you've forgotten to actually do anything.

În altă ordine de idei, recomand două însemnări colosale ale zilei de azi:
Djerzinski: "Din ciclul: Fuck me, I'm famous" şi
Kolonelul: "Stimate domnule Ciutacu".

11 comentarii:

OANA DESPA spunea...

ce-ti place sa pui punctul pe I..., dar tot nu inteleg care dintre personaje traiesc in e-life.

verbiaj. spunea...

E-life e lumea pe care o vezi pe youtube, e lumea 2.0, generata de utilizatori, lumea copy-paste-ului agresiv. Cei care traiesc in ea sunt usor de recunoscut, dupa blogurile lor. Publica 10 insemnari pe zi, iar cand ies in lumea reala, tot ce fac li se pare important. Daca pasesc stramb intr-o groapa, li se pare fabulos, se filmeaza si pun pe blog. Banalul din lumea reala e neobisnuit pentru ei. Traiesc intr-o lume intoarsa cu susul in jos, in care valoarea se masoara in trafic, in numarul de vizitatori unici. E-life e lumea drog, in care totul e spectaculos, imagine, sunet, lumea din care nu mai poti iesi. E sistemul care te inghite in 17``, monitorul e ca o oglinda in care te privesti si nu mai esti tu, pentru ca de multe ori scoate tot ce e mai rau din tine. Esti doar o mana care da click. E-life e lumea anonimatului agresiv. Cand celor din e-life nu le merge internetul, le vine sa se urce pe pereti.

OANA DESPA spunea...

@ verbiaj: intrebarea mea era mult mai directa. care dintre personajele din link-urile de la acest post traiesc in e-life si-si exprima neputinta agresiva virtual? as fi vrut sa-mi raspunzi concret...:)

Anonim spunea...

cu duhul blandetii, verbiaj, si cu subiect si predicat, ca la ei la antena, explica-i oanei ca niciunul din cele doua personaje despre care face mititica vorbire nu traieste in E-life... ce-o fi asa complicat de inteles mai ales cand un paragraf e despartit de altul prin celebra formula "in alta ordine de idei"!?

cinesseur spunea...

iar am comis-o cu "anonima". scuze, eu eram...

OANA DESPA spunea...

you and me: In alta ordine a acelorasi idei, m-ai lamurit bustean ca nu mai esti un anonim.

verbiaj. spunea...

you an me, ai pus punctul pe i. Nu mă refeream la Djerzinski şi Kolonel, chiar au fost despărţiţi (destul de neclar, după cât văd) de restul însemnării. Încercam să-mi arăt admiraţia faţă de ei, iar Djerzinski a scris ceva asemănător.

Iar pentru Oana, cu subiect şi predicat şi cu duhul blândeţii :)
îţi dau un exemplu care îmi e la îndemână: citeşte aici ultima însemnare pe http://fulgerica.com
E un tip care crede că a descoperit roata, îşi însuşeşte o informaţie din alt site, o traduce şi zice că e a lui şi că libertatea a copiat-o de la el. Adică dacă eu traduc o ştire aflată de alţii, pun nişte poze nefăcute de mine, nişte filme nefăcute de mine, dau copy-paste dintr-un text în engleză şi-mi zic şi eu părerea în două rânduri româneşti, atunci pot să pun copyright pe informaţie. Iar dacă nu mă laudă nimeni că am trafic de 20.000 de vizitatori unici pe zi din cauza asta, mă laud singur. Un exemplu de personaj care trăieşte în e-life. De fapt, viaţa lui personală e viaţa altora.

OANA DESPA spunea...

@verbiaj: am obtinut reactia scontata de la you and me, nu ma asteptam la altceva. vroiam doar sa vad cine si cum reactioneaza.

povestea cu furtul in e-life se va termina cand va exista primul proces pierdut de un hotisor de acest gen. cred ca asta nu va fi posibil pentru ca deocamdata blogosfera e o lume foarte dezordonata. cred insa ca e o lume capabila sa accepte multe pionierisme, chiar si in domeniul juridic. si cred ca va fi provocator sa urmaresti aceste schimbari si sa participi la ele.

Anonim spunea...

Oana Despa : ia o bomba in gura si explodeaza! Ne-ai face un bine.

Anonim spunea...

oh, ce-mi plac prostiile astea stil despa... adica ea iti pune o intrebare tie, verbiaj, personajul xulescu se baga sa-i raspunda, iar ea apare ca o floare cu replica 'am obtinut reactia dorita de la xulescu', de parca, atunci cind a pus intrebarea cea tuta, stia ca o sa-i raspunda xulescu...
am observat ca e o tactica temeinic insusita si aplicata de fiecare data cind i se da o replica negativa.
adica des.

verbiaj. spunea...

v, e deja un pattern aici, nu? :)