marți, iunie 26, 2007

Anti "acident". Reclamă la moarte.



Don't let your life flash before you. Slow Down.

Respectând banalul principiu al animaţiei, americanii (tot ei)
au montat pe un drum judeţean de-al lor o reclamă la moarte.
Mai multe imagini cu cei dragi, scene cheie:
nuntă, copil, clipe de beatitudine, care din viteza maşinii capătă o viaţă
a lor.

Iar tu, o viaţă a ta, deocamdată singura pe care o ai, o poţi pierde
instantaneu printre degetele care bat surescitate darabana pe volan.

Viteza, adrenalina, caii putere. Doar o secundă şi moartea poate deveni
certitudinea din viaţa necunoscutei de pe trotuar sau a familiei fericite
de pe contrasens.

Sursa foto.

19 comentarii:

OANA DESPA spunea...

poate veni oricum, nu doar in trafic. de la caldura, de la stres, de la indiferenta. asteptata sau nu!

Anonim spunea...

Da' Oana, dar unde o poti preintampina, o faci... Sau ce? Sa nu mai avem campanii anti-viteza pe sosele, pentru ca oricum "nu conteaza, oricum vom muri. Toti!", cum ar zice Tetelu? :)

Anonim spunea...

ma faci sa-mi amintesc de dacia rosie ce m-a atins usor, din fericire, pe o trecere de pietoni...sperietura a fost mai mare datorita faptului ca eram insarcinata
buna verbiaj

verbiaj. spunea...

Încercasem să asortez tema mea anterioară cu asta. Bineînţeles că moartea poate veni de oriunde. Îţi poate cădea o cărămidă în cap, poate veni chiar şi de la televizor, pentru că poţi face infarct când îţi vezi toate cele 6 numere din cele 49 scrise pe ecran. Unii mor de foame, alţii ucişi din dragoste. Aşa că: să nu mai mergem pe stradă, să nu jucăm la 6 din 49, să nu iubim femeia altora, ca să ne mai amânăm puţin moartea :)

Thelma, eu opresc mereu la trecere, deci nu eram eu ăla. Iar maşina mea românească nu e roşie :)

OANA DESPA spunea...

@ el lunes: sa avem campanii, ca din asta traim. sa respectam regulile, ca poate asta-i fereste in primul rand pe ceilalti. mie una nu-mi plac americanismele. atat

@verbiaj: am realizat ca avea legatura cu postul anterior. chiar nu exista nici o parte buna a intamplarii?

verbiaj. spunea...

Parti bune ale intamplarii: nu m-am ales cu nici o vanataie; mi-am cunoscut mai bine tara si oamenii care traiesc in ea, am cunoscut oameni noi (politisti, asiguratori, mecanici auto), am vazut locuri interesante (service, politie). Vai, ce experienta pozitiva. Va recomand! Daca vreti asa ceva, vin eu cu un aro si va ciocnesc cu drag.

Anonim spunea...

Tot saracii americani sa se gindeasca la specia noastra, in special la vitezisti

mitica spunea...

Americanii se gandesc doar la... americani! Cand sunt pe la noi, ati vazut ce fac... Ori nu stiu conversia din mile in kilometri (dar asta ar trebui sa-i incetineasca de fapt!), ori la noi nu mai au frica... Pentru ca la noi nu-i seriful care sa-i culce pe capota cu picioarele cracanate si mainile la ceafa!...
Reguli... Reguli... Iar unii se cred deasupra lor si nu le respecta, le sfideaza, pe ele, regulile, si pe noi, cei ce jucam corect. Plini de sine. Dau pe dinafara. Si intr-un final sustin senini ca au avut o pierdere momentana de luciditate... De parca vreodata luciditatea ar fi fost un atribut al lor... Mi-e sila de ei, dar mi-e si mila: ca n-au inteles esenta vietii...

Anonim spunea...

@verbiaj - Ma enerveaza ca la tine pe blog nu imi ramane setat numele, la commenturi, ca la wordpressuri...

@Oana - eu sunt cel mai mare dushman alive al americanismelor si americanizarii... Dar pe de alta parte, nu pot respinge ideile bune, chiar si americane... Si asta e o idee buna.

Anonim spunea...

"alive" folosit in postul anterior e englezesc, da? :)) A nu se confunda cu ce vorbeam despre americanizare... :P English is good, american is wrong :))

verbiaj. spunea...

Miti, mie imi plac si nu-mi plac americanii. Pe de o parte, avem atat de multe de invatat de la ei, mai ales din succesele lor. Sunt fiinte dopate cu sloganul "sunt cel mai bun". Au increderea care noua ne lipseste, ingredientul care nu ne lasa sa fim geniali. Pe de alta parte, se cred stapanii lumii in multe momente nepotrivite. Nu ca n-ar merita sintagma in anumite cazuri, dar uneori e prea mult, prea multa superioritate agresiva, prea des se pun deasupra legilor statelor in care locuiesc accidental. Asta ma deranjeaza. Dar se intampla lucrurile astea, cel putin in Romania, pentru ca politicienii pe care noi i-am votat au semnat acte permisive pentru americanii care traiesc aici; conventii care le lasa portite prin care pot eluda legea, cum s-a intamplat cu multi americani care au calcat romani cu masina sau i-au batut si au fost judecati bland in State sau nu s-a mai auzit de ei. Cand un american este judecat in SUA le devine simpatic conationalilor. Juratii sunt imbarligati de avocat sa creada ca prostul de roman mergea prea incet pe verde si nu s-a dat in laturi atunci cand trebuia din calea bolidului american care trecea regulamentar pe rosu.

verbiaj. spunea...

el lunes, imi pare rau de lipsurile blogspotului. ii pot face ceva sa remediez buba?
in acelasi timp, e bine ca esti deschis pentru ideile americanesti, nu putem sa ne transformam si noi in ignoranti si sa credem ca europenii sunt o rasa superioara. in cazul asta, n-ar fi trebuit sa conducem noi lumea?

OANA DESPA spunea...

@ el lunes: ideile exagerate au si ceva bun in ele. eu cred ca e exagerata. e pararea mea. asa cum erau masinile alea facute tandari cocotate pe soselele din romania. nu asta sperie, ci cred ca mai degraba amenzile. eu am zecie de accidente si de morti, dar tot sun vitezomana.

verbiaj. spunea...

Oana, ce amendă trebuie să primeşti ca să nu mai ai ştampila de vitezomană în frunte?

Anonim spunea...

Mi-as dori sa apucam ziua in care astfel de tablagii, ca cei pe care i-ai descris, vor fi o exceptie, un "acident"

verbiaj. spunea...

Domnule Kolonel, iar eu mi-aş dori să vă văd mai mult pe aici, pe blogul meu, citirea incidentală a însemnărilor mele să nu mai fie doar un simplu "acident". Cu respect, mă înclin, vorba celebră a dvs.

Anonim spunea...

Verbiaj, nici eu nu sunt un guru al blogului, asa ca nush sa-ti raspund... Sfatul meu, insa, e sa treci pe wordpress... :) Atata stiu, atata zic...

Anonim spunea...

@mitica
Pune-te in locul lor...si tu ai gindi la fel

verbiaj. spunea...

el lunes, nu. treci tu pe blogspot :)